Om mig anjaerika
Om mig

“Du har fått mig att vilja bli en bättre människa!”

– spontanreaktion från en entusiastisk åskådare efter en av Anja Erikas spelningar.

Anja Erika är artist, låtskrivare och skådespelare. Med personliga texter på svenska, melodier som fastnar och ett direkt tilltal i både sina låtar och mellansnack fångar hon sin publik och gör varje spelning unik.

I februari 2013 släppte hon sitt debutalbum Istället för Bahamas, i augusti samma år låg hennes låt Din på P4 Toppen Jämtland under flera veckor, och sommaren 2014 vann hon Visfestivalen i Lunds tävling för nya artister och visor.

I november 2015 kom hennes andra album, som kort och gott heter Live! och är just det, en liveskiva, inspelad på Underbara bar i Stockholm i november 2014. Liveskivan har ett fylligare och större sound än Istället för Bahamas, då hon sedan sist skaffat sig ett 5-mannaband bestående av elgitarr, bas, trummor, klaviatur, blås och kör!

Anja Erika spelar dessutom sin självbiografiska musikteaterföreställning Istället för Bahamas, med musik från hennes första skiva och berättelser ur hennes liv. En artist med många järn i elden och en stark vilja att nå och beröra människor.