Om mig anjaerika
Om mig

“Du har fått mig att vilja bli en bättre människa!”

– spontanreaktion från en entusiastisk åskådare efter en av Anja Erikas spelningar.

Anja Erika är artist, låtskrivare, skådespelare, föreläsare och nätaktivist. Hennes mål med allt hon gör, oavsett om det är skriva och framföra sina låtar, föreläsa för ungdomar eller skriva och dela inlägg på sociala medier, är att förändra världen till det bättre, och få andra att förstå att de också kan det. Hon är fast övertygad om att varje människa kan göra skillnad, om vi bara kommunicerar med de omkring oss och bestämmer oss för att det går.

Anja Erikas musik är det som de flesta fastnar först för. Med sina personliga texter på svenska, melodier som fastnar och ett direkt tilltal i både sina låtar och mellansnack (som ofta beskrivs mer som improviserad standup) fångar hon sin publik och gör varje spelning unik.

 

Anja Erika har släppt två album, legat på P4 Toppen Jämtland och vunnit Visfestivalen i Lunds tävling för nya artister och låtar. Hösten 2017 genomförde hon dessutom en crowdfundingkampanj där hon lyckades samla in över 67 000 kr för att kunna släppa sin antirasistiska låt JAG VET VEM DU ÄR och fortsätta arbeta för en öppnare, mer rättvis värld.