Hemma igen! anjaerika
2014/ 11/ 03

Hemma igen!

Här sitter jag nu i min soffa måndagen den 3 november och är trött som en stolle. Jag har varit på turné i Tyskland i en vecka och det blev roligare, mer spännande, härligare och intensivare än jag nånsin kunnat tro! Åtta spelningar på lika många dagar, bilresor kors och tvärs över Schleswig-Holstein (Hamburg, Kiel, Stople, Eddelstorf, Elmshorn, Lüneburg, mfl ställen har besökts), sena kvällar och sega morgnar har det blivit. Vi har kommit till fantastiska spelställen som tagit emot oss med öppna armar, haft så himla snälla värdar som gett oss mat och husrum, gjort roliga spelningar där mellansnacken och att försöka förklara vad låtarna handlar om fått vara i fokus, och sedan känt total närvaro från hela publiken när alla försökt förstå med sina hjärtan vad vi sjungit, eftersom 99% av publiken varit tyskar som inte kan ett ord svenska. Och jag tror att de lyckades i ganska stor utsträckning, för vi har fått lovord, kramar och hejarop och inbjudningar att komma tillbaka och jag sålde dessutom varenda skiva jag hade tagit med till Tyskland. Helt igenom en lyckad turné, kan man säga. Enda orosmolnet är väl att jag efter sista spelningen i lördags kväll blev superhostig och nu är jättehes, och ska spela istället för Bahamas i Askim i Göteborg imorgon kväll. Men jag håller snattran idag och dricker te och hoppas att det ska hjälpa.

De flesta av er kanske följer mig på fejjan eller instagram men för de som inte gör det kommer ett litet axplock av bilder från veckan!

IMG_4528.JPG

Min gitarr och min matta, de ständiga följeslagarna.

IMG_4535.JPG

Jag och Patrik, glada i hågen inför sista spelningen i lördags!

IMG_4541.JPG

Jag fick en blomma av en kvinna i publiken i lördags! En rosa ros till på köpet!

IMG_4536.JPG

I Hamburg har de inte bara döpt en gata efter mig, de har dessutom skrivit en bok om gatan de döpt efter mig.

IMG_4479.JPG

Kiel Statt-Café hade en snygg neonskylt.

IMG_4518.JPG

Kulturhaus Eppendorf i Hamburg hade flyers, affischer och all möjlig reklam OCH ett samarbete med en skola som erbjuder intensivkurser i svenska, så till den spelningen kom flera sverigeintresserade tyskar! Skolan vill dessutom använda min nya låt Jag och Ärtan i sin undervisning framöver, fantastiskt roligt!

IMG_4486.JPG

Lüneburg, en fantastiskt vacker liten stad!


2 kommentarer

    #1 Ellinor2014/11/06 kl.11:07
  1. Vill bara nämna att bilderna är jättestora på min PC, så man ser liksom bara en tredjedel av bilderna.. Tänker att det kanske ser annorlunda ut i din mac?

  2. #2 anjaerika2014/11/06 kl.13:15
  3. Aha! Ska kolla om jag kan förminska dem! Lagt upp från mobilen.

Kommentera

.